joi, mai 20, 2010

Maraciuca

Iubesc bugetarii. Ii iubesc pentru ca atunci când mergi la ghișeu ii doare în pula de tine. Te tratează de sus, îți vorbesc nepoliticos. Știu ca acolo nu e ca la magazin. Nu e ca și cum ai putea zice: "Îmi bag pula, nu mai merg la Finanțe ca se poarta aia urat cu mine". Va trebui din nou sa mergi, nu ai alta opțiune. Nu e ca și cum dacă nu ți-ar place casiera de la Kaufland, ai putea liniștit sa îți faci cumpărăturile la Billa sau Penny. Tot acolo trebuie sa mergi și sa-i suporți moaca acra.

Asta ii face pe ei puternici. Stau toata ziua și sparg semințe, freacă menta și câștigă banii ușor. Nu exista concurenta, nu exista stress, nu exista afaceri. Exista doar curul lor bășicat de scaun și atitudinea flegmatic-superioara.

Ei bine ii iubesc pentru ca cu toate ca sunt niște putori, niște oameni care trăiesc pe spatele nostru, atunci când apele devin tulburi și scaunul lor se clatină, ce fac? Ies în strada, arunca cu oua, etc. Voi l-ați votat muistilor pe Băsescu, voi l-ați vrut! Acum suportați consecințele. Nu-mi pare rău deloc de bugetari. Ma doare la bostan de ei. Acum simt și ei presiunea, acum simt concurenta. Acum știu ce înseamnă sa trăiești cu frica de a-ți pierde locul de munca. Acum simt ce înseamnă competitivitatea.

In alta ordine de idei, mi-am dat seama ca pentru a reusi in viata, nu trebuie sa fi cel mai bun. Nu trebuie sa excelezi in domeniul tau. Nu trebuie sa fi cel mai harnic. Nu trebuie sa fi cel mai frumos, cel mai tanar, cel mai ambitios. Trebuie sa ai cea mai lunga limba. Uita-te de exemplu la Boc, cum a reusit el sa ajunga sus, fara sa aiba nici cea mai vaga urma de profesionalism. Asta ca sa dau un exemplu arhicunoscut. Revenind la lingușitori și cei care stau cu limba în cur toata ziua, se pare ca ei au cele mai mari avantaje. La toate nivelurile și în toate sectoarele, nu doar în cel public.


La sfârșit, ca sa termin frumos, va las cu Maraciuca.

Vezi mai multe din Funny pe 220.ro

2 comentarii:

alexandra spunea...

:-)

Style spunea...

http://ingurapresei.antena1.ro/politic/Mircea-Badea-a-Cat-de-nesimtit-sa-fii-sa-il-mai-ti_869.html?utm_source=www.gsp.ro&utm_medium=widget&utm_campaign=widget1