vineri, mai 07, 2010

Mereu sparg barierele muzicale si ascult toate piesele care nu ai sa le găsești vreodată pe radiourile de cacao din România.

Azi o piesa pe filiera Franța-Algeria.

2 comentarii:

Anonim spunea...

s-au terminat manelele din romania? =)) daca e straina si daca ai gasit-o pe nu stiu ce canale dintre franta si algeria asta nu inseamna ca e si buna piesa...

BGD spunea...

Ma așteptam ca cineva sa creada ca piesa e o manea. Nu ma asteptam totusi ca sa fi tu aceea.

In primul rand, daca suna a piesa arabeasca e pentru ca e cantata de un francez originar din Algeria. Doar pentru ca niste tigani au inceput sa puna versuri cu masini si femei pe ritmuri arabe nu înseamnă ca piesele arabesti pot fi asociate cu ceea ce înseamnă "manea" și subcultura aferenta.

Daca ai fi ascultat versurile, nu era nevoie sa cunosti franceza ca sa intelegi foarte simplu ca ceea ce asculti nu poate fi asociat nici pe departe cu o manea. Cei care canta sunt 113, o formatie franceza de mare succes, de HIP-HOP, iar piesa pe care o asculti la mine pe blog e un omagiu, daca vrei, a originii algeriene a artistului. E omagiul originii pentru un imigrant african într-o țară europeana.
Asocierea cu o manea e un cliseu foarte des intalnit. Daca in acceptiunea ta piesa nu e buna, nu e cazul sa-mi jignesti inteligenta prin asocierea cu subcultura a ceea ce înseamnă "manea"

Mi-a crescut tensiunea. Te rog sa-mi spui daca urmatoarea piesa pentru tine reprezinta tot o manea.