sâmbătă, februarie 13, 2010

Hang me up to dry

Bai eu nu înțeleg pe cei care se dau cu schiurile de plăcere. Aia care abia așteaptă sa vina iarna sa pună placa pe pârtie ca sa alunece la vale. Nu cred ca exista oameni mai bizari decât aia care se aduna pe la diverse cabane sa o ardă hippie cu vin fiert și lunecuș curat gen. Deja nu mai e o chestie exclusivista, tot ce se întâmplă e stric legat de trend. Daca un trendsetter al tineretului pierdut, sa-i zicem Honorius ca sa nu ofensam pe nimeni, s-ar gândi ca e mai cool sa-ți storci coșurile pe pârtie pentru ca ajuta la dispariția acneei, jumătate din adolescenții acneici s-ar deplasa la munte doar pentru a-și stoarce coșurile. Sau dacă alt trendsetter al semidocților, hai sa-i zicem Badea ca sa nu ofensam pe nimeni s-ar gândi ca e trendy sa joci badminton în zăpadă decat sa aluneci ca idiotul, gloata l-ar urma și ai vedea numai filee și fluturași pe pârtie.

Dar asa, acum un alt trendsetter, hai sa-i zicem BGD ca sa nu-i facem reclama, s-a gândit într-o iarna ca e fitza sa mergi la munte sa te dai cu schiurile și sa te lauzi la prieteni ca e cool. Si acum gloata urmează trendul si o ard toți bashinos pe la munte. Coae, eu când mergeam la munte cu schiurile, jumate din putzuflenderii ăștia cărora abia le-au dat 3 fire de par la coaie se jucau cu bulgari in fata blocului și se minunau de zăpadă o data pe iarna. Mai ales cei din Timișoara, unde zăpada e mai rara decât parul lui Băsescu. Stau și se minunează la zăpadă ca virgina la orgasm.

Din clasa a 6-a(1995) o ardeam prin Poiana, Sinaia și Predeal, asa ca as putea sa zic ca am pus umărul la trendul asta. Atunci era mișto rău, dar acum mi se pare o labareala ieftina. Schiatul e o activitate care te bucura atunci când ești copil și ți se pare mișto când îți fuge pământul de sub picioare cu 20km/h și 100g de whisky la bord. E ok pentru 14-20 de ani. Dar când ești ditamai matahala la 30 de ani, sa te duci sa aluneci cu schiurile, sa urci 30 de minute sa aluneci 10 minute, sa urci sa aluneci iar, și tot asa e deja prostie bolândă. E gradul ala de prostie umana din care nu o sa te trezești în veci. Ti se pare amuzant doar pentru ca ai rămas la gradul de inteligenta al unui copil de 16 de ani. Si nu o sa-ți depășești niciodată condiția.

Fiind un trendsetter care se face chestii pe care gloatele o sa le facă doar peste mulți ani și o sa li se para cool, o sa va dau un pont. Daca mergi la munte cu prieteni sa fumezi etno-botanice și sa-ți arzi gagica pe blana de urs în fata șemineului e ok. Dar sa mergi la munte pentru plăcerea schiatului e o activitate ghei. Mai ales aia care o ard prin Austria gen. O sa va dați seama mulți ani mai târziu. Si atunci o sa faceți ce fac eu acum și o sa vi se para mișto.

Intre timp eu ma scald în Marea Roșie și îmi bronzez fesele pe plaja din Sharm-el-Sheik. Fix în februarie când voi alunecați pe pârtii cu zâmbete de copii tâmpiți pe moaca.

Nota autorului: Pentru a proteja dreptul la intimate, numele persoanelor au fost schimbate. Inclusiv cel al lui Băsescu.

Gata, m-am lecuit de piese de hipsteri. Azi o ardem R&B.

4 comentarii:

Patrascoiu Mihai spunea...

Nu poti cere unui om care nu iubeste skiul sa-l inteleaga. Aici draga BGD trebuie sa te contrazic. Daca iti place skiul o faci pentru ca te relaxeaza, nu o faci ca sa fii cool, o faci doar pt propriul tau suflet. Recomand iubitorilor de zapada sa vizioneze filmul "Claim" - 2008, cui nu-i place sportul pe zapada se uita degeaba pentru ca nu o sa inteleaga ce se intampla de fapt cand practici asa ceva. Hai sa dau un exemplu scurt din care o sa intelegeti multe, sau nu o sa intelegeti nimic: nu faci sala/fitness/culturism ca sa te iubeasca gagicile sau sa arati ca un gay, in spatele muncii cu fiarele ar trebui sa se afle alta mentalitate, prin asta iti calesti caracterul, ti-l intaresti, devi mai chibzuit(pentru ca iti dai seama ca daca ii futi la unu un pumn dupa 4-5 ani de sala cel mai probabil ai sa treci cu mana prin capul lui si il trimiti direct la strabunii lui). Deci sala ar trebui sa-ti dezvolte autocontrolul, chibzuinta, rabdarea, autosugestia, ambitia si altele. Cei ce nu au descoperit asta la sala de fortza inseamna ca au facut-o degeaba, inseamna ca nu au avut un indrumator bun, si sunt doar niste cocalari fara viitor. Asa este in toate sporturile. Nu faci sport ca sa demonstrezi ca tu poti face ceva ce majoritatea nu poate, o faci pentru tine, pentru sufletul tau, pentru integritatea ta mentala, sa exersezi sa te autodepasesti si sa nu ai o gandire de mediocru. Sa ne imaginam ca fiecare om este situat intr-un cerc ..daca nu ai sa incerci mereu, prin ceea ce faci, sa scoti putin piciorul inafara cercului ca sa maresti raza lui esti degeaba pe pamantul asta, si ai sa fi mereu un mediocru impins de la spate si controlat.

BGD spunea...

Bai dar ai devenit tare spiritual :))

Patrascoiu Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Patrascoiu Mihai spunea...

Nu am devenit, BGD, dar na ... exista lucruri la oameni pe care nimeni nu o sa le descopere decat daca se lasa ei cuceriti si se deschid aratandu-si fetzele necunoscute si bine mascate. Din punctul asta de vedere toti oamenii sunt niste ipocriti.