joi, iulie 08, 2010

Jungle

Cred ca e legitim pentru orice om sa aiba o perioada de durere dorsala fata de lumea inconjuratoare. Ei bine, la mine durerea persista. Cred ca traversez ceea ce se cheama criza varstei mijlocii. Desi nu sunt acolo, din pct de vedere al varstei. Ei bine, din motive specifice BGD, ma doare dorsal si fata de parerea lumii inconjuratoare referitoare la situatia descrisa. Mi se rupe, nu am nici un resentiment. Dar de ce ar putea avea un tinerel asa ca mine criza varstei mijlocii?

Pentru ca eu am facut mai multe in cativa ani decat altii intr-o viata. Pentru ca am vazut lucruri incredibile. Pentru ca am vazut ce inseamna suferinta, pentru ca am trait periculos. Pentru ca am fost distrus, pentru ca am pierdut totul. Pentru ca Dumnezeu m-a ajutat sa nu o iau razna. Pentru ca tot cu ajutor divin am vazut locuri fabuloase. Pentru ca mi-am cumparat masina si apartament singur. Pentru ca simt ca daca vreau, pot sa fac orice. Nici un obiectiv nu pare intangibil.

Cei care nu sunt de acord cu mine si carora le par arogant, ar putea sa incerce sa faca ceva din ceea ce fac eu si apoi sa vorbeasca despre cat de usor e sa fi in locul meu. Chiar si a scrie un text asemanator cu ceea ce scriu eu e pentru multi dintre voi un lucru dificil.

Asa ca nu vreau sa mai aud critici atunci cand vorbesc despre pitipoance, tarfe, prieteni falsi, singuratate, Cand pun piese pe blog, cand scriu despre greutati si despre cat sunt eu de grozav, in general.

Sunt metafizic si ma doare la bostan de restul lumii.

Ascult aceleasi piese pe telefon la lucru. Nu am mai schimbat muzica de cateva luni, si am impresia ca stiu toate versurile pe de rost. Si nu, nu am putine piese. Probabil o sa imi schimb muzica odata cu telefonul.

3 comentarii:

alexandra spunea...

ştii... sunt puţini acei oameni în care eu chiar am încredere; sau am avut, la un moment dat; dar toţi aceia, aşa puţini cum sunt, sunt oameni în care eu cred sau... încă mai cred, cu adevărat; şi de toţi sunt mândră.
iar tu... mdap, tu eşti unul dintre ei.

Oana spunea...

Uneori dorul ma face sa trec iar prin clubul celor nepasatori, si-i bine, e bine pentru un moment dar dupa aceea goliciunea ma face sa fug repede de acolo.
Esti bine ?

BGD spunea...

Don't worry, I'm OK!