sâmbătă, martie 13, 2010

Baba

Bai am mai zis-o dar trebuie sa ma repet. Babele singure de la bloc merita eutanasiate. Merita date cu tatele fleoshcaite pe răzătoare. Alea venite de la țară pe vremea lui Ceaușescu, care stau ies în halat pe casa scării și uda florile a 3-a oara într-o singura zi, doar sa găsească pretextul de a trage cu ochiul la ce faci tu în apartament. Alea care stau în șoșoni vara la scara și "povestesc" despre ce anume face vecinul de la 4, unde umbla el toata ziua și de ce vine mereu târziu acasă. Ar trebui picurate cu topitura de cositor, luate la palme de fiecare data când deschid gura ca sa se bage în seama.

Astea sunt tarancile de la oraș.

Cu moșii n-am nimic. Babele ma irita.

UPDATE
> Mi-am dat seama de unde li se trage curiozitatea asta iritanta si epidemica: babele astea sunt fostele activiste ale securitatii. Sunt informatorii care turnau toti vecinii. Ceea ce observam noi acum e un defect profesional, o reminescență a trecutului lor comunisto-securist. Sunt ciuma societății. Trebuie sa mai așteptăm vreo 30 de ani sa moara toți, ca sa scăpăm de comuniștii care încă sunt printre noi.

2 comentarii:

Ioana spunea...

asta asa e...ams i eu o baba la mine acasa,care de fiecare data cand vin acasa sta cu ochii pe vizor sa vada cand plec si are "grija" sa ma intrebe unde ma duc:D....:-?...i-as pune cianura in mancare daca as putea>:)

alexandra spunea...

aiurea... cu 30 de ani. Vom fi cam bătrâni atunci... şi! poate alţii ne vor considera aşa... cel puţin pe mine! eu voi fi babă, hmm, tu moş!:)
Daaar! poate atunci moşii vor fi insuportabilii, nu? ;)
uh! ce word check a trebuit să completez!