joi, aprilie 01, 2010

Iep

Vine iepurașul. Inca un simbol capitalist, care n-are nici cea mai mica legătura cu Pastele. Pastele e cea mai mare sărbătoare creștină, și bineînțeles comercianții trebuiau sa facă un ban în plus asa ca au inventat iepurașul.

Eu nu vad absolut nici o legătura intre un iepuraș și răstignirea lui Iisus pentru păcatele omenirii. Au trebuit sa facă mârșăvia asta de a se amesteca cu nașterea și cu răstignirea lui Iisus și a inventa diverse personaje care distrag atenția de la însemnătatea adevărata a zilelor. Primesc tot felul de mesaje de iepuraș, mi se propun cadouri de iepuraș. Ce IEPURAȘ? Ati înnebunit? Daca o sa mai aud vreo mențiune a cuvântului iepuraș, cred ca o iau razna.

De la o gagica am primit întrebarea "ce vrei sa-ți aducă iepurașul?". I-am răspuns pe un ton serios ca vreau o pula de negru și curu ei drept țintă. N-a luat-o prea bine și m-am ales cu niște cuvinte grele gen. Înțeleg perfect ouăle roșii, dar nu vad rostul iepurașului în poveste. Iepurașul e cea mai mare idioțenie și sunt sigur ca în câțiva ani va creste în însemnătate iar copiii din ziua de azi nu vor mai ști ca de fapt de Paste se sărbătorește sacrificiul lui Iisus și ieșirea din Iad, și nu vreun iepuraș care aduce cadouri.

De ce se rezuma totul la cadouri? Pentru a primi ceva, trebuie mai întâi sa dăruiești. Trebuie sa meriți. Trebuie sa fi.

Ignoranților!

4 comentarii:

Nimeni spunea...

Copiii invata religie la scoala. Vor sti ce-i cu Pastele.Mie imi pare rau ca nu am facut religie si nici singura nu am aprofundat.
Nici mie nu-mi place cuvantul "Iepuras" =))...un animal fricos. Mai bine venea leul sau ursul. Una e sa primesti cadou de la iepuras si alta de la leu !!! Sa-ti dea leul un cadou, mi se pare o mandrie.... Ma scuzi ca ma aberez pe blogul tau :).

alexandra spunea...

Heeii! Băcănilă (iepuraşul)!, nu este simbol capitalist! Sunt eu precisă de asta... că ştiu eu, venea şi pe vremea răposatului! Remember?
Iar Paştele, trebuie să recunoaştem că nu a atins dimensiunea comercială a Crăciunului, de exemplu.

Oana spunea...

App jeleurile mele ? Nu te tii de cuvantu.

BGD spunea...

Numai la jeleuri iti sta gandul...off