joi, mai 07, 2009

Cu capul prin pereti

Ca barbat, cam odata in fiecare luna mergi sa te tunzi daca iti pasa de aspectul tau si daca nu esti roaker cu pleata. Pentru un barbat tunsul reprezinta ceva la fel de normal si logic ca si barbieritul, dushul sau sexul: des, rapid, necesar, si care daca se amana devine o problema evidenta care iti afecteaza perceptia ta si a celorlalti despre tine.
Fiecare are frizeria preferata unde se tunde, frizerul preferat care mereu te tunde asa cum trebuie si caruia ii dai mereu cativa lei in plus, scaunul preferat unde astepti locul la tuns. La barbati tunsul e simplu, dureaza 10 minute, fara artificii inutile. Azi am schimbat frizeria. M-a convins un coleg sa mergem in alta parte unde e mai ieftin si mai bun tunsul. Daca as fi fost femeie, eventual pitipoanca, nu as fi facut asta niciodata, nu as fi schimbat frizeria. Dar am acceptat si iata-ma la coada sa fiu tuns la noua frizerie.

In acelasi loc era si frizerie si coafura, asa ca am avut ocazia sa observ obiceiurile de tuns la femei. Ca orice chestie feminina, intre noi si coafura era un perete despartitor, facut pentru a masca ceea ce se petrecea inauntru, sa-i dea un aer misterios, complicat. Ceea ce ei nu stiau ca eu am o privire ce bate dupa coltz. Nu era nimic spectaculos inauntru. Pe un scaun statea o baba cu par alb de care tragea cu peria o coafeza incercand sa-l onduleze, sa o intinereasca pe baba cu 10 ani numai din talentul miscarii incheieturii. Mai incolo, o pitipoanca cu ochelari de soare spargea baloane din guma Orbit si rasfoia o revista, inca nedecisa cum sa-si aranjeze parul. Vreo 3 coafeze care n-aveau de lucru stateau cu ochii in telenovele si cu barfa in gura.

La femei tunsul are legatura cu sexul. E rar, dureaza mult pana sa fie multumita, necesita mult studiu inainte de a face pasul decisiv. O femeie isi schimba coafura cand isi schimba partenerul. Daca esti intr-o relatie si femeia ta se hotaraste sa-si schimbe coafura e un semnal clar ca fie are pe altcineva, caz in care poti linistit sa-i spargi muia, fie se pregateste sa aiba pe altcineva, caz in care poti linistit sa-i spargi muia preventiv. Dupa tuns, femeile se admira una pe alta, se lauda, se mint ca le sta mai bine, ca arata beton, etc. Ca si la sex...cand isi schimba prietenul, toate o felicita, toate o mint ca le sta bine impreuna, ca e mai bun decat ex-ul. Nici nu ma chinui sa inteleg mintea ingusta de femeie, nu e logica, intotdeauna lucrurile simple devin complicate cand o femeie ia hotarari. Isi dedica toata energia lucrurilor inutile. Daca as fi femeie mi-as sparge singur muia linistit.

Un comentariu:

Anonim spunea...

DACA :))