marți, mai 26, 2009

TV nation

Nu ma uit la TV. Adică ma uit la el, e frumos, sta permanent oprit. Pot liniștit sa-mi fac freza de Johnny Bravo uitând-ma la el. Nu îmi place maimuțăreala ieftina, emisiuni regizate în care un cocalar își surprinde nevasta ciocănită de vecin, emisiuni în care o stripteuză e plătită sa agate un biet electrician schimbător de becuri arse.

Emisiuni în care o femeie semi-bătrână, dar cu minte de zece ani e luată din vârful patului din mijlocul Bucureștiului infect și dusa sa mulgă vaca în Moldova. La fel, o moldoveanca cu mustață, care s-a chinuit toata viata la munca câmpului e dusa la salonul de defrișat, coafor, masaj, și alte cele. Națiunea se uita cu interes la toate porcăriile care i se toarnă. Vii seara de la munca, te pui la TV și aștepți următoarea zi. Ești un mic roboțel în mașinăria pe care au creat-o sa ne manevreze viețile.
Te uiți la 50 de blonde siliconate cum isi manifesta capacitățile intelectuale în lupta cu un bărbat. Asculți știrile de la ora 5 și te gândești ca viata ta nu e atât de rea. Urmărești inima de țigan si iti imaginezi ca ai o viata aventuroasa, plina de suspans. Singurul suspans din viata ta e legat de ziua de salariu care se tot decalează de când cu criza financiara.

Urmărești cazul elodia de un an sperând ca se va termina cel puțin odată cu Tânăr și neliniștit, și ca vei apuca pensia împăcat. Asculți vocea națiunii prin întâiul ei bâlbâit boculetz.

Te apuca tremuriciul când auzi pe Becali cum rage încruntat. Înghiți rahat cu paiul când asculți campanii electorale și dezbateri interminabile. Te sensibilizezi văzând cum dansul poate fi practicat pentru cauze nobile la emisiuni gen dansez pentru tine. Reality-show-urile te țintuiesc ore întregi, uitând de problemele tale și cufundându-te în problemele fictive ce apar expuse pe televizor.

Televizorul meu e doar de decor. Rar, mai urmăresc câte un meci. Reality-show-ul meu e în fiecare zi. Mâine începe episodul 7829,34 din "Viata lui BGD", și nu vreau sa-l ratez asa ca m-am tirat la somn.
Noapte buna națiune invizibila

2 comentarii:

Patrascoiu Mihai spunea...

Hmm... Daca un an are 365,2422 zile(sursa wiki) si ai impliniti 25 de ani inseamna ca au trecut cel putin 9.131,055 zile(episoade) din viata ta din momentul in care te-ai nascut pana la
implinirea a 25 de ani :p

365,2422(zile)x25(ani)=9131,055(zile)

Daca media de varsta este de 70 de ani(prin indulgentza) rezulta ca mai ai de trait 16.435,899 episoade(zile)...aproape dublu(365,2422 x 45). Suna promitator oarecum.

Acum daca tinem cont de ceea ce am realizat pana acum (si eu am aproape aceeasi varsta, deci si eu ma gandesc la asta) si de faptul ca viata noastra reprezentata pe un grafic ar trebui sa se asemene cu o functie lgaritm zecimal log10(x) si de faptul ca ne aflam la o treime din axa viatzii -sa zic asa- am putea afirma ca "pieptisul" sau greul a trecut, urmeaza acum sa ne imbunatatim performantele (financiare, intelectuale, etc. fiecare cum doreste), depinde X-ul ala ...la ce ne raportam.
Ca o curiozitate logaritmul zecimal se mai numeste si logaritm vulgar ... nu stiu de ce, dar este interesant de prezicat in subiectul de fatza ...faceti voi conexiunile ... :)
PS: Detest TV-ul.

BGD spunea...

eu am învățat sa număr mai târziu ;)