miercuri, februarie 04, 2009

Despre mine

Motto(imprumutat de la un status de mess) : "Sunt dulce ca bomboana. Cine nu ma inghite poate sa ma suga!"

Sunt oltean, nascut si crescut in Targu-Jiu. De 6 ani stau in Timisoara, mandria banatului, “fruncea tarii”, asa cum le place celor de aici sa creada. Mereu mi-a placut ca sunt oltean, n-as fi dorit sa fiu nimic altceva, m-am format in spirit oltenesc, cu mentalitate de invingator si aroganta tipic olteneasca(sic). Ca orice oltean, din momentul in care am fost nevoit sa imi parasesc vatra si sa pornesc in lume, m-am lovit de imbecilitatea unora de a nu inghiti acest lucru si implicit pe mine. Nu aveam acces la cursuri, grupuletze, bisericutze exclusiviste, priviri pe sub spranceana si impresii care nu ma interesau. Am fost privit cu alti ochi, cel putin la inceput. “De unde esti prietene? Ah, targu-jiu, esti oltean….” Adica direct, eram marcat, etichetat si gata de expediat la gara, inapoi de unde am venit. Pe mine ma amuza chestia asta la maxim, imi place sa fiu elementul negativ, agitativ, oaia neagra. In grupa mea de la facultate eram singurul oltean(ba, a mai fost unul dar el era de prea mult timp in tm ca sa mai fie catalogat drept oltean, era deja consacrat, avea accent de banatzean, etc). Cel mai mult imi plac femeile de aici. Ele cum aud ca sunt oltean incep sa faca glumitze pe tema asta, dar pana la urma ajung sa ma caute ca disperatele pentru ca le-a placut cum sarut sau cum misc din fundul meu oltenesc in pat. Adica ceva de genul “oltene, hai ca avem treaba, dar sa nu mai spui la nimeni”. Mah sa fiu sincer si mie imi plac neoltencele daca mi-e permis sa zic asa. Poate n-au mai fost niciodata cu un oltean si cred ca daca sunt mai bronzat, seman cu un mic mulatru(minte perversa de femeie). De ce sa fiu rau sa zic ca nu imi plac fetele astea? Imi plac pe spate, repede si in multe pozitii. Singurele mele relatii serioase au fost cu oltence. Nu stiu de ce, dar suntem pe aceeasi lungime de unda. Femei sunt toate pana la urma si tot in amintire au ajuns relatiile alea, dar cel putin m-am simtit bine. Sa revenim. Cum apar in scena eu, olteanul si fac cunostiinta cu o noua pitzi, cum deja atrag atentia mai mult. Incep glumitzele despre “olandezi”, incepe sa-mi zica ca are rude “la oltenia” sau ca e pe jumatate olteanca. “Haide draga, nu trebuie sa incerci sa gasesti legaturi si conexiuni cu mine, stiu ca ma vrei, poate si eu te vreau, hai sa mai vorbim si vedem noi cum facem”. Imi place si mie printre banatzence si ardelence. Ele m-au invatzat ca nu trebuie sa ai scrupule. Adica nu conteaza ca are prieten, unul in plus nu strica. Probabil ca de aia singurle mele relatii serioase au fost cu oltence, alea isi doresc ceva mai stabil, sau macar ascund prea bine faptul ca nu sunt singurul din viatza lor. Astea din start iti spun ca nu esti prietenul ei. Acum mai nou, termenul e „fucker“. Fiecare gagica are acum cativa „fuckeri“ pe care ii tine in stand-by pentru noptile de singuratate.

Faptul ca sunt oltean ma face sa ma pot adapta oricarei situatii. Uite de exemplu m-am adaptat perfect in timisoara. In bucuresti ma simt ca acasa, nici nu se mai pune problema. Du un ardelean in bucuresti si o sa inceapa sa planga dupa mama in secunda 2 cand coboara in gara de nord.

Nu imi place sa mi se zica ca dintre toti oltenii pe care-i cunosti, eu sunt cel mai de treaba. Cati ai cunoscut? Crezi ca imi face placere sa aud asta? Nu crezi ca ma jignesti mai rau spunand asta decat daca m-ai injura? La noi e o mentalitate inversa fata de restul tarii. Noi suntem romani, dar mai intai de toate suntem olteni.


Crezi ca imi place cand imi zici ca sunt "olandez"? Ca suna mai bine ca "oltean"? Eu ti-as zice tie sa te duci sa te speli pe fatza, sa-ti iei medicamentele, sa incerci sa faci "no, ham" ca un cutzu obosit de la tine de la tzara. Nu sunt olandez, dar sunt zburator. Am zburat din secunda 2 in care am auzit ca imi jigneste cineva originile. Face parte din caracterul meu de oltean.

Sunt oltean si imi place! Si tin cu U Craiova :D

Comentarii?

7 comentarii:

Anonim spunea...

UAU!!! Perfect postul asta. Just Perfect!!!
Olteni pana la moarte!
"Roman prin nastere, oltean prin gratie divina!"
he he

BGD spunea...

@kinderel: danke ;))

Anonim spunea...

banc tare
:D (sorry alex)

Un fan oltean, un fan stelist si unul dinamovist fiind intr-o tara musulmana sunt prinsi bind o sticla de Jack Daniels, sunt arestati si aruncati in inchisoare pina la stabilirea pedepsei. In fine vine ziua judecatii, sunt adusi in fata molahului care le arata bunavointa, condamnandu-i la doar 30 de lovituri de bici dupa care vor fi liberi sa plece. Ba mai mult spre norocul lor in ziua respectiva era o mare sarbatoare musulmana, asa ca molahul ii da fiecaruia voie sa ceara ceva inainte de a fi biciuiti.

Primul care urmeaza a fi biciuit este stelistul, care dupa ce se gindeste putin zice: "legati-mi o perna in spate". I se leaga perna, dar nu rezista decit la primele 10 lovituri dupa care se rupe, asa ca tot trebuie sa sufere celelalte 20 lovituri inainte de a fi dus pe brate singerind si plingind.

Urmatorul este dinamovistul, care zice: "legati-mi 2 perne in spate". Dar nici macar cele 2 perne nu pot sa reziste decit la 15 lovituri, trebuind sa le sufere ca si stelistul pe celelalte.

Ultimul care trebuia biciuit era fanul craiovean, dar inainte de a-si spune dorinta, molahul ii zice: "Esti fanul celei mai frumoase echipe din tara ta, cu cei mai loiali si pasionali suporteri, asa ca poti avea 2 dorinte!". Auzind asta oltenul spune: "Multumesc pentru bunatatea pe care mi-o arati si drept recunostinta, vreau 100 de lovituri de bici in loc de cele 30."

"Nu numai ca esti un om de onoare esti si foarte curajos" ii spune molahul, privindu-l cu respect. "Daca 100 de lovituri sunt ceea ce doresti, atunci 100 de lovituri vor fi. Acum ai dreptul la cea de-a doua dorinta,deci care este?"

"Va rog legati-l pe dinamovist in spatele meu !"

Madalin PLASTOI spunea...

super postu, cam asa e, suntem toti niste oi negre, da las ca banatu-i fruncea. Niste tarani mah...

BGD spunea...

@Madalin PLASTOI: bravo frate ;)esti de-al meu

Anonim spunea...

se scrie ''legaturi'', nu ''legaruri''.Trec peste, doar de data asta.

BGD spunea...

@anonim: vai, multumesc, nu stiu cum de mi-a scapat :P