miercuri, februarie 04, 2009

Motivatia motivului

Ca sa faci ceva trebuie sa ai un motiv. Adica nu poti sa pornesti asa fara un motiv serios. Acum am un motiv sa scriu dar nu am curaj sa scriu despre subiectul ce ma motiveaza. Si atunci o sa scriu despre altceva. Despre cum suntem noi mintiti incepand de mici.

De cand incepi sa faci ochi, bale, de cand incepi sa mergi si incepi sa vorbesti, ti se baga in cap diferite chestii idioate care sunt menite sa iti indrepte viata spre ceea ce adultilor li se pare a fi bine. Mai intai esti mintit cu mos-craciun. Adica un moshuletz mic, dragutz si care are o herghelie de reni, gaseste de cuviinta sa aduca cadouri de craciun pentru copiii cuminti. Asta nu am inteles eu niciodata. Cat de cuminte trebuie sa fii pentru o portocala? Sau de ce Gigi a primit o minge de fotbal, si eu am primit doar un set de mingi de ping-pong? Adica ce, gigi a fost mai cuminte ca mine? Cum judeca mosul cumintenia? Eu nu ma intrebam de unde apare mosul, scopul meu era sa fiu cel mai revansat de craciun. Si mereu ma ofticam cand vedeam ca copilul vecinului, desi nu era mai cuminte ca mine,primea mai multe. Daca tot era asa cuminte in okii mosului, il prindeam eu pe afara si ii dadeam cateva si de la mine. :D

Apoi la scoala. Iti mai aduci aminte povestile? Mai tii minte cand venea invatatoarea in clasele mici si iti citea povesti in care toamna zburau pasaricile in tarile calde? Atunci nu te interesa prea mult unde sunt tarile calde. Dar uite, doamna invatatoare, ca am crescut si acum imi pun unele intrebari, mai serioase. Unde sunt tarile calde? Cat de calde sunt tarile alea? Si daca tot sunt atat de calde de ce nu raman pasarile mereu acolo? La ce mai vin aici la noi? Le place sa ciripeasca la urechiushele romanilor? Si daca tot plecau in tarile calde berzele, de ce se nasteau copii si iarna? Cine aducea copiii aia? Ciorile? Eu am avut noroc si m-am nascut primavara cand vin berzele din “the hot countries”.

Noroc ca m-am trezit la realitate cand am descoperit ca totul in jurul meu e perfect. Vodca “perfect”. Am descoperit perfectiunea vodcii, tutunul si fetitele cu care ieseam in oras pana la 10 seara ca sa “dam o bila”. Ieseam mereu in grup, 2 fete – 2 baieti, sau , de cele mai multe ori 3 fete – 3 baieti. Aveam bani din mersul la colindat, din shedintze de meditatii sarite, din restul de la paine pe care nu-l mai dadeai inapoi. Acum daca ma uit in spate vad ca ma imbracam ciudat. Aveam incaltaminte ciudata si haine ciudate. Exista un moment in viata fiecaruia cand mama inceteaza sa iti mai cumpere ce haine ii plac ei, care considera ea ca ti-ar sta bine, si incepi sa-ti cumperi singur. Momentul asta de obicei nu e bine definit. Dar iti dai seama ca e ceva ciudat la mijloc cand iti zice ca pantalonii astia iti stau bine, dar tu ii vezi ca iti stau ca naiba. Adica realizezi ca propria ta mama te minte in fatza cu nerushinare. Oare ce urmareste? De ce ar vrea sa nu fii bine imbracat? Daca esti fata, e de inteles. Cred ca cela mai multe mame vad ca fetele lor se maturizeaza prea repede si deja si le imagineaza cu ceva mare in gura. Probabil de aia le imbraca cat mai naspa cand sunt mici. Dar din moment ce te prinzi ca esti mintit, trebuie sa incepi sa iei hotarari pentru tine si sa te imbraci cum iti place.

Urmeaza apoi discutia despre sex. Cu parintii? Ei mereu sunt prea tarziu pe faza, tu de obicei stii totul inainte ca ei sa se prinda ca tie a inceput sa ti se scoale privirea dupa cate o fata. Ai vazut cateva poze cu femei goale, ai tras cu ochiul la un film porno cand erai la un prieten in vizita si ati gasit niste casete ale parintilor. Sau poate i-ai auzit chiar pe ei gafaind intr-o noapte in camera cealalta. Ei nu se prind niciodata cat de repede cresti.

In perioada claselor 5-8, incetezi sa mai vezi fetele ca simpli saci de box, si incepi sa te porti altfel. Tot arogant, ca baiat, dar altfel. Vrei sa te placa, sa te considere stapanul universului, inceputl si sfarsitul vietii ei, cel mai jmeker. Conceptia asta ramane la fete si in ziua de azi, ele s-ar combina mai degraba cu un pushcariash cu cercei si tatuaje, fara minte si care le bate. Cred ca in clasele astea li se inradacineaza conceptul ca ele trebuie sa fie supuse de cate un “master of the jmecker-land”.

Ati observata ca pitziponceala vine din familie? Adica daca mama e pitzi, asa o sa fie si fetitza. Dupa ce o invatza sa tina mereu un prezervativ dupa ea, desi nu stie la ce se foloseste, ii zice ca mereu sa se uite dupa baietii cu bani,nu dupa toti bagabontii. Mereu sunt indrumate spre unul bogat, ca “vezi doamne sa traiesti si tu bine, sa nu te chinui ca mine, mama”. Cam aici incepe etapa de pitziponceala. Aici invatza ele sa fie micile mincinoase perverse, cu ghiozdanelul intr-o mana si tigari slims in mana cealalta.

Cand ajungi la liceu si trebuie sa faci sex prima data iar esti mintit. Toti incearca sa te ajute, sa te sfatuiasca cum sa faci sa aduci pe una in pat(care pat, cand tu stai cu parintii?). Prietenii tai iti tot povestesc de bagaboante, cum si ce i-au facut lui X, sau ce bine stie Y sa faca ceva mic cu gura ei mare. Te uiti perplex, in mintea ta deja se deruleaza filmuletze, iti faci planuri si strategii. Deja ramai in urma, toti se lauda, iar tu pierzi vremea. Din disperare si sansa ajungi sa mergi cu cativa baieti de la bloc mai mari, la una pe bani. Sau ai o prietena care deja e experimentata si te ajuta(fetele se specializeaza inca din generala, nu asteapta liceul, e rushine sa fii virgina la liceu). Ceea ce tu nu stii e ca toti prietenii tai aia laudarosi nu aveau de fapt cu ce sa se laude si isi inventau si ei povesti ca sa para zmei. Acum deja simti ca ai un pas in fatza lor, cum minciunile lor te-au ambitionat sa le-o iei inainte. Daca esti baiat istetz, o sa-ti dai seama ca nimic nu te ambitioneaza mai tare decat o piedica care iti apare in fatza, dar asta e alta discutie.

Deja e o postare prea lunga asa ca inchei aici. Ideea e ca traim intr-o lume plina de minciuni dar ele incep inca de cand suntem mici.

Niciun comentariu: