sâmbătă, februarie 14, 2009

Zero Gravity

Oh da. E valentine's day (sau ballantines, dupa preferinte). Eu cred ca ideea de valantines incepe sa prinda din ce in ce mai mult pentru ca "ele" vor sa fie asa. Nu cred ca o sa auzi prea multi baieti care sa se intalneasca la o bere:
"- cf, frate ?
- bine, plm.
- aha.
- auzi, stii ca maine e valantines ? abia astept....
- aa da, si eu abia astept. stii, eu si prietena mea ne iubim atat de mult...
- stiu cum e...si noi ne iubim atat de tare. maine pentru ca e valentines vreau sa ne casatorim pt o zi. pentru ca ne iubim asa de tare.
- daaaa... wow, ce frumos. tot anul am asteptat valentines, sa arat lumii intregi cat de indragostit sunt. sa ma vada mergand pe strada cu un buchet de flori intr-o mana si un plush mare si roz in ceealalta.
- si cu ochii sticlind de dragoste?
- da, da, wow, uite deja mi s-a facut pielea de gaina, vai mi-a crescut si pulsul. ce mult imi place sa fiu indragostit de valentine's day. Hai noroc !
- noroc !"

E absurd, ridicol si gay sa auzi discutia asta intre 2 baieti. Noua iar ni se face rau cand ne gandim cati bani trebuie sa cheltuim pentru prietena. De parca toate toanele, isteriile, geloziile, etc, n-ar fi de-ajuns. Trebuie sa si platesti pentru asta. Trebuie sa platesti ca sa nu mai ai parte de toane, isterii si gelozii. Sa ii bagi un cadou gras sub nas, sa ii arati cat de mult iti place sa te subjuge. E o chestie masochista aici la mijloc. Tot ce trebuie sa faci e sa mergi printre perechile pe care le vezi de valentines. O sa vezi cat de in al 9-lea cer e ea, si o sa vezi ce privire pierduta are el. Nu ii place sa-si scoata maimuta la plimbare, asteapta sa treaca timpul sa o debaraseze scurt. O scoate in oras, ii ia cadouri si o plimba de nebun pentru ca altfel are parte de certuri pe care ar fi mai bine sa le evite. Femeile sunt cele care au impus Valentines Day.

Ele abia asteapta ziua asta. E ocazia perfecta sa mai primeasca un cadou. Adora sa primeasca cadouri, de valentines, de 1 martie, 8 martie, ziua ei, ziua ta, ziua copilului, ziua de nume, 3 luni de cand sunteti impreuna, etc. Isi masoara dragostea partenerului in consistenta cadoului. Ele cand se intalnesc a doua zi la un cocktail isi povestesc ce cadouri au primit si isi povestesc unde s-au dat cu prietenul in leagan ca doi indragostiti sau cum seara au facut sex printre petale de trandafiri, pe asternuturi de matase, cu arome afrodisiace, lumanari si muzica de Barry White. Nu conteaza daca a fost un numar scurt sau nu, importanta a fost atmosfera.

Daca cadoul nu e consistent ca al celei pe care incearca sa o impresioneze, ca vai ce prieten are ea, atunci o da la intors si zice ca ei ii place cadoul, ca e exact ceea ce isi dorea, ca i-a citit gandurile, gusturile, etc. Cadourile pentru "ele" sunt de fapt niste lucruri pe care si le cumpara pe banii tai, dar iti lasa impresia ca tu ai ghicit ce si-ar dori. N-ai observat ca in apropierea perioadelor cand trebuie sa fie "cadorisita", mergeti prea aproape de vitrine? Ca se uita prea des inauntru, ca se opreste la o geanta care ii place? La un trenci? La un parfum? Daca n-ai observat asta inseamna ca esti de-a dreptul pierdut, te manevreaza prea bine sa-ti mai dai seama de asta.

Ati observat cate cupluri nepotrivite sunt in zilele noastre? Mai ales acum, de Valentine's, rasar ca ciupercile, ca deh, asa e bine, sa nu fii singur in ziua asta. Mergi pe strada si vezi tot felul de cupluri nepotrivite. Unul prea gras, altul prea slab, unul prea inalt, altul prea scund. Unul frumos, celalalt urat. Unul imbracat in galben, celalalt in roz, unul cu pantofi, altul cu adidasi. Unul hip-hoper, altul rocker, unul manelist cu ciocate altul houser cu piercing in limba.

Sunt tot felul de cupluri cel putin dubioase. Nu se potrivesc deloc. O sa auzi si replici de genul "eu cand m-am combinat cu ea avea 60 de kile. Doar acum dupa 2 ani a ajuns la 75. Cre.zi ca m-as fi combinat cu ea daca arata asa atunci?" Adica fetita e de fapt un suflet de mickey mouse prins intr-un corp de balena. Nu e vina ei pentru transformarile astea. "Dar pe maica-sa nu ai vazut-o atunci? N-ai vazut ca are 100 de kile, nu te-ai asteptat sa ajunga si asta mica la fel ? -Aaa, plm frate, asta era fotomodel atunci, de unde sa stiu eu ca ia in gabarit la fel ca ma-sa asa de repede? - Pai si cum naiba a ajuns asa? - Pai ne certam des si ea cand e suparata, trebuie sa manance ciocolata." Era o situatie fara scapare pentru saracul baiat. Ori ii accepta mizeriile feministe si ea ramanea fotomodel, ori se apara si inceapeau certurile, dar ea lua in gabarit. No win situation.

Cuplurile astea nefericite sunt cele mai triste de ziua lui Valentin. Daca ai o prietena grasutza, e ca si cum ai merge cu Milka la plimbare, printre inimioare, tzomponashi, papucei roz, fluturasi si balonashe roshii. Se uita lumea la privirea ei tampa si fericita, de vacutza, si la privirea ta pierduta si resemnata, de bou care s-a pricopsit cu o vacutza. In restul zilelor, poti sa mergi linistit cu ea, nimeni nu crede ca chiar o iubesti, poti sa o scoti noaptea in oras, poti sa o tii doar in masina. Dar in ziua asta, trebuie sa arati lumii intregi cat de bou esti. N-ai scapare.

Urasc V. Day. Si nu, nu am prietena.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Genial!!...Uite eu sunt fata si sunt perfect deacord cu tine...Aiurea...Cand iubesti, iubesti in fiecare zi, neconditionat...Sufletul nu ti-l comanzi dupa sarbatori...iar momentele in care nu te astepti si ti se spune "te iubesc" sau primesti dovezi de iubire sunt cele mai frumoase...