miercuri, iunie 24, 2009

Despre prosti

Nu e nimic rău în a fi prost. Nu e vina nimănui, e doar simplul proces al naturii. Este totuși o diferența intre prosti si ignoranți. Pe când prostii se nasc prosti și asta e condiția lor pe care o conștientizează și pe care se lupta sa o depășească, ignoranții se nasc fie prosti, fie deștepți, dar ajung ignoranți pentru ca asa aleg sa fie. Daca stai sa-l asculți pe Huidu cum se plânge ca s-a saturat de Romania, îți dai seama ca deși e prost, cel puțin nu e ignorant. Ipocrit poate, pentru ca, sa fim serioși, nu e el în măsură sa pozeze în sfânt și sa se dea lovit când fix ceea ce acuza l-a propulsat sus.

Dar mai rău e cu ignoranții. Ignoranții sunt acei oameni care fix ca dependenții de tv, stau toata ziua și nu produc nimic, nu gândesc nimic, nu se implica în nimic. Sunt aceia pentru care lumea înseamnă cercul de 10 prieteni în care se învârt, vad viata asa cum conduc manelistii: la bara din fata. Nu au orizonturi, trăiesc de pe o zi pe alta, fără un obiectiv clar si bine definit. Cea mai mare ambiție a lor e sa treacă ziua, sa vina week-endul, sa meargă în club, sa meargă in vacante, etc. Bineînțeles, toate pitzipoancele fac parte din grupul ignoranților. Dar acum e vorba despre prosti, pe ignoranți o sa-i tratez într-o postare viitoare, pentru ca pentru ei e nevoie de mai multa ura.

Nu e nimic rău în a fi prost. Nu e vina prostului ca e prost, pur și simplu asta e capacitatea lui intelectuala. De exemplu, sunt mulți care abia au reușit sa își ia BAC-ul după 30 de ani (D.Dragomir, Cr.Borcea, G. Becali). Nu e o rușine sa fii prost. E mai rău sa te dai important când de fapt nu insemni nimic pentru nimeni. Dar prostii au o mare calitate: sunt mai mulți. Si pentru ca prostia e transmisa genetic, sunt mai mulți pentru ca se înmulțesc ca iepurii. Nu o sa vezi o familie de intelectuali cu 7 puradei tâmpi după ei. Si mai e ceva. De cele mai multe ori, cei deștepți sunt ignoranți. Adopta strategia struțului. Pentru ca sunt deștepți, cunosc problemele lumii înconjurătoare, dar prefera sa le ignore în speranța ca vor dispărea. E, prostii nu stau degeaba. Ei nu stau ca struții, ei merg vorbind tare la telefon pe strada, scuipa semințe în parcuri, își petrec week-endurile în mall, apar pe la TV, etc.

Prostii ne invadează din toate direcțiile...


The Script- Before The Worst
Asculta mai multe audio Muzica

Niciun comentariu: