luni, septembrie 07, 2009

50% SWOT – partea 1, avantaje

Avantajele si dezavantajele ale celor 2 niveluri de inteligenta ale femeilor: mic si semidoct. Pentru a pricepe toata lumea, nivel mic = proasta, nivel semidoct = isteata.

Avantaje :

Proasta – de familie modesta sau instarita, proasta este prin definitie o fiinta careia ii place la maxim sa socializeze si sa se simta in centrul atentiei. Avantajul de a fi langa o proasta e ca poti sa vorbesti despre orice cu ea pentru ca sigur nu va intelege. Aluziile si glumele tale nesimtit de fine vor trece neobservate. Proasta nu va pune niciodata la indoiala convingerile tale pentru ca nu e capabila sa-ti contra-argumenteze ideile incontestabil de geniale. Nivelul tau intelectual superior o va coplesi, dar asta nu e suficient, pentru ca, proasta fiind, nu vei fi atragator in ochii ei prin dimensiunea encefalului. Nu hipotalamusul tau ii va satisface poftele nocturne de plecat la Paris si cumparat ultima geanta-fitza Louis Vuitton de pe Champs Elysees, sau sa se trezeasca dimineata la Hotel Ritz, si sa trageti o fuga pe Avenue Montaigne prin magazinele Dior, Chanel, Valentino sau Ralph Lauren, ca pana la urma sa se hotarasca la o rochie superba asortata cu niste pantofi magnifici Jimmy Choo, platite evident din banii insotitorului fascinat. O proasta e atragatoare pentru oricine prin felul de a fi, naiv si dulce. Asta ii va oferi un avantaj material serios in fata semidoctelor.

Isteata – Cu o personalitate puternic feminista, isteata se va face remarcata prin abilitatile si reusitele personale, fler in afaceri, dar va suferi in general la capitolul familie, avand o relatie cu partenerul si cu copii in general superficiala. O astfel de persoana e utila atunci cand vine vorba de impins de la spate. Langa ea, grijile pentru ziua de maine se impart la 2, poti linistit sa discuti despre Liszt, poate sa-ti impartaseasca ideile nietzschiene gen "nihilism" sau "vointa de putere" dupa care vrea sa isi cladeasca propria viata. O astfel de femeie te va fascina la inceput, vei crede ca ai apuca pe Dumnezeu de un picior si cu siguranta vei dori sa o faci sotia ta. Semidoctismul in schimb i-l vei descoperi abia pe parcurs, cand vei afla ca nu a citit Nietzsche niciodata, doar foloseste tactica asta pentru a parea mai isteata. Totusi o semidocta nu e idioata. Stie foarte bine ce doreste in viata, vrea sa reuseasca singura, e o fina manipulatoare, cu mult mai subtila decat ruda ei primitiva, proasta. Armele ei sunt cu 2 taisuri, motiv pentru care, nefiind atat de sociabila, placuta si adaptabila la situatii neprevazute (avand totul antecalculat), in momentul in care lucrurile o iau razna, tranzitia catre o alta situatie e mult mai grea.

3 comentarii:

Anonim spunea...

dragul meu,documenteaza'te mai bine...singura modalitate in care domnisoara TZ poate purta o rochie superba Jimmy Choo este daca se "imbraca" numai in pantofi.Aia,chiar sunt superbi => jimmy choo -> incaltaminte

Oana spunea...

Si de aici rezulta ca proastele au mai multe avantaje ca cele istete ? Proastele-s folosite pt. aventuri, nu cred ca vreun barbat inteligent si-ar dori o idiota langa el, care da bine doar ca aspect si atat.

BGD spunea...

@oana: ai fi surprinsa...
@anonim: ms de observatie.