vineri, septembrie 18, 2009

Ghidul proastelor maniere (GPM)

Motto:
Q:Ce faci când vezi un bursuc micuț și drăgălaș ?

A:Îl calci pe cap.

Proastele maniere se referă la diferite chestii pe care un om normal nu le-ar face din principiu, rușine, falsă eleganţă, aroganţă. Ei bine, orice om normal le gândește. Eu sunt tipul care nu se abţine şi le şi face. Proastele maniere sunt chestiile care îți vin dar pe care nu le faci ca să nu te plasezi într-o situație stânjenitoare. Gen băşheala în autobuzul școlii. Îți vine dar te abții, pentru că nu vrei să te alegi cu porecle obscene pe care o sa le porți cu tine toată viaţa, nu?

Şi pentru că azi apelez la lapis philosophorum, prin alchimia BGD conform cu noul trend al blogului, ma metamorfozez din hardcore în opusul meu, softcore.Drept urmare, am să expun deschis un subiect soft. Hai să ne gândim puțin..... buuuuun. Am găsit. Dansul privirilor cum e trecut la pagina 324.23 din volumul 4, Ghidul Proastelor Maniere, BGD, editura blogspot, ediția 2009.

Din volumul 4 citire...

Dansul privirilor, cum îi zic eu, se realizează pe stradă. Spre deosebire de celelalte tipuri de dans, dansul privirilor nu presupune contact fizic, însă de cele mai multe ori e mult mai incitant. Ca în orice tip de dans și sex, dansul privirilor se realizează în doi, dar pentru novici și stripteuze există și varianta singleplayer, singur în oglindă. Pe lume există doar doua tipuri de persoane. Bărbați și femei. Din fericire, eu sunt bărbat, ceea ce face ca dansul privirilor să se strecoare în top 8 sporturi preferate ale speciei mele, undeva între sex și fotbal. Şi pentru că nu sunt un ciudat care se arde la bostan, trebuie să vă spun că pentru mine singura variantă multiplayer pe care o abordez se realizează cu un reprezentant al sexului opus.

Sa începem, deci. Toată lumea face dansul privirilor zilnic, dar oare câți îl conștientizează și-l analizează? Doar ciudații ca mine, bineînțeles. Cum se realizează? Mergi pe strada și o femeie vine din faţă. Aici începe dansul. Pentru că fiecare se uită, privirile trebuie sa fie înșelătoare și să nu se ciocnească. E ca în jocul ăla, star wars, în care apeși pe lanternă şi bum.... laser frate. No, laserele nu trebuie să se atingă. Dacă laserele se ating, cel care are şforţza mai mare câștigă. De obicei femeile pierd, nu pentru ca ar avea şforţza mai mică, ci pentru că uitându-se la şforţza ta realizează că nici nu merită sa se obosească. Prin urmare te crezi câștigător, când de fapt pentru ea, tu ești cantitate neglijabilă. Cei mai mulți preferă sa se amăgească ca sunt experți în dansul privirilor. Realitatea e însa diferit de dură. Doar putini masteri yoda, aşa ca mine, stăpânesc cu adevărat arta dansului privirilor.

Exista doua tipuri de femei. Alea cu care merită să îți obosești privirea şi alea care nu merită. Regula e valabila și pentru bărbați, deși multe femei exagerează când vine vorba de părerea despre sine, și se consideră cu mult mai bune decât sunt de fapt și prin urmare nici nu se obosesc să danseze.

Odată inițiat, dansul privirilor e evident. Te uiți, întoarce privirea. Deci până acum era cu ochii pe tine. Buuuuuun. Asta înseamnă ca te-a măsurat, te considera un oponent valoros dar încă nu vrea să vă măsurați puterile în full-eye-contact taekwondo. Așteaptă mișcarea ta, campionule. Aici intervine adevărata artă. Acesta fiind un ghid, iar eu fiind maestrul, o să divulg mici secrete(nu toate), un fel de tips&tricks. 5 pași simpli:

1. În dansul privirilor, opus faţă de salsa, cel care conduce nu ești tu, ci ea. Deci tu va trebui să-i urmezi comanda. Nu fi bădăran, nu încerca să conduci tu pentru că vă veţi călca pe priviri şi totul se va termina înainte de a începe. Bătăturile oftalmologice nu dor dar se acumulează şi vei rata toată viaţa plăcerea unui dans superb din priviri.

2. Nu te holba ca vițelul. Holbatul nu câștigă jocul. Vei crede că ai câștigat și că nu îți întoarce holbarea pentru ca ești prea bun pentru ea. Fals. Ești prea bou, aia ești. Holbatul e moartea pasiunii, e un semn de neciopleală. Cine ar vrea sa se futeze cu o țărancă cu pământ în buletin și mâini aspre. Imaginează-ți că-ți freacă băţzul cu mâinile alea aspre. Ţi-ar plăcea ? Aşa și cu femeile, nu fi necioplit. Nu te holba. Uită-te subtil, ca ronaldinho când pasează.

3. Evita-i privirea când se uită iar la tine. Dar nu prea rapid. Trebuie să vadă ca ți-ai mutat privirea, deci să știe că şi tu ai măsurat-o și o consideri o oponenta valoroasă. Acum tot procesul de analiza şi decizie se va desfășura în căpuşorul ei mic (eventual blond, nu pot să mă abțin) într-o fracțiune de secundă. Dacă mi-ai urmat sfaturile până acum, dansul va continua.

4. Există două tipuri de priviri și mai multe variații. Tipurile de priviri, le știe toata lumea. Sunt privirile arogante și privirile zâmbitoare, calde dacă vreți. Nu poți să răspunzi la o privire zâmbitoare cu una arogantă și viceversa. Nu uita regula 1. Nu tu conduci, tu doar te adaptezi.

5. Dacă ai ajuns până aici, e foarte probabil ca acum să se realizeze contactul ochilor. Acum e momentul adevărului. De obicei privitul ochi în ochi se face când aproape cei doi parteneri trec unul pe lângă celălalt. Aici trebuie să insiști pana când partenera strivita de privirea ta ucigătoare va întoarce capul învinsă. Aici se câștigă jocul. Abia acum poți să te proclami învingător. Dacă nu respecți toate etapele de mai sus și nu ajungi în punctul asta, degeaba nu se uită la tine, asta nu te face învingător.

Dansul privirilor nu se poate face când porți ochelari de soare. Asta înseamnă a trișa și nu e permis.

Deci copii, în speranța că ați învățat ceva azi, pana la lecția viitoare din GPM, vă las pe ritmurile piesei pe care o ascultam la ora 4.30 dimineața, când majoritatea dintre voi ăștia preşcolari cu puţulici mici făceați nani pe pernițele voastre în formă de inimioară sau delfin..

Cius !


Innocent Voices

Niciun comentariu: