Fixatii, episodul 2(click link)
Colectionarul de monezi – Cand era mic ii placeau chestiile lucioase care de cele mai multe ori ii ajungeau in gura din neglijenta parintilor. Cum vedea o pietricica mai stralucitoare sau un ciob mai verzui se apleca si hap, in gura. A fost mereu fascinat de chestiile lucioase si rare, de margelele mamei sale, de ceasul bunicului, de inelele de pe mana matushe-sii. Pe cele mai multe dintre ele le-a lins in obiceiul lui vulgar de copil prost. Cel mai mult ii placea sa mearga la cumparaturi pentru a simtii raceala si greutatea monezilor lucitoare. Din excursii se intorcea cu o plasa de pietricele, din vacantele la mare venea mereu incarcat de scoici puturoase. Anii trecand, s-a axat mai mult pe colectia de monezi, vechi de secole, zgariate, deteriorate, etc. Mania lui l-a costat destul de mult de-a lungul timpului, de multe ori ramanand fara bani de paine pentru a-si satisface placerea de a cumpara o moneda lucitoare cu capul lui Stefan cel Mare pe o parte. Psihologic vorbind, colectionarul de monezi e o persoana singuratica, inchisa in sine. Teama lui vine firesc din teama de a-si expune pretioasa colectie, pentru a nu o pierde. Prietenii lui sunt persoane virtuale, de pe internet cu care impartaseste acelasi obicei de a tine banutzi lucitori in seif. Pentru ca colectionarul de monezi nu e o persoana sociabila, ii va foarte greu sa-si intemeieze o familie, si astfel, din fericire pentru noi, mania lui va pieri odata cu el. Pentru ca face parte din familia de colectionar pampalau-gay, la fel ca si colectionarul de timbre, nu voi mai insista cu descrierea lui pentru ca se aseamana mult cu acesta din urma.
Colectionarul de animale impaiate – Manico-depresivul colectionar de animale impaiate e un individ foarte periculos, dar a reusit sa-si transpuna furia si placerea de criminal maniac in sportul sangeros al impushcarii mistretilor prin padure. Probabil daca nu avea pasiune vanatoarea, era fie un ucigas in serie, fie agent secret CIA responsabil cu eliminarile persoanelor care deranjaza. Are o mentalitate de invingator iar de cele mai multe ori se considera superior semenilor sai. Fiind un tip inteligent, colectionarul de animale impaiate are succes in viata, la femei, la bani, la tot ce si-a propus pentru ca spre deosebire de ceilalti oameni, el isi planifica minutios fiecare pas si dispune de rabdarea necesara atingerii obiectivelor, calitati pe care si le-a antrenat de-a lungul timpului prin paduricile prin care mergea la vanatoare. Halucinant de atent poate sa indure orice pentru atingerea scopurilor, pentru simplul motiv ca poate si vrea. Fiind mereu pasionati de competitie, asemenea indivizi au aproape tot timpul un loc in care isi pastreaza suveniruri ale multiplelor victorii pe care le-au avut in partidele lor. De cele mai multe ori aceste vestigii sunt biete animale vanate si apoi impaiate care ii decoreaza o cabana din Parang, de exemplu, de unde si numele de colectionar de animale impaiate. Abilitatile de vanator il fac potrivit pentru meserii muncitoresti chinezesti gen ceasornicar, lipitor de timbre sau cusator de nasturi. Dar desi poseda aceste calitati, este suficient de inteligent pentru a ajunge in varful piramidei destul de repede. Sahist din fire, ii place sa se joace cu prada asa cum nebunul de alb se joaca cu regina. In acelasi fel poate obtine in viata absolut firesc tot ceea ce-si propune, fara efort, fara emotii, anticipand mereu ceea ce se va intampla. Copil fiind, datorita firii sale superioare, nu a avut niciodata multi prieteni, ci doar supusi, doar animale pe care isi poate testa abilitatile de colectionar de trofee. Ca si aspect fizic, colectionarul de animale impaiate este un tip curat, ordonat, mereu parfumat si aranjat, cerebral, cu o privire taioasa si o vorba calculata. Este genul de om pe care nu e bine sa-l ai nici ca dusman, nici ca prieten, ci pur si simplu sa-l eviti, pentru a nu ajunge impaiat in colectia sa generoasa. Printre personajele cunoscute care au fost colectionari de animale impaiate se numara Cesar, Napoleon, Hannibal sau Hitler. Piesa sa preferata este Ready for War, iar viata si-o conduce dupa modelul Born Alone, Die Alone
Colectionarul de manusi- sau manusarul, este o persoana excentrica, nebuna, simptomatic depresiva. Ca si origini, manusarul se regaseste de-a lungul istoriei in cele mai neasteptate locuri, la curtea regala de la Versailles, la divanul sultanului din Istanbul, poate chiar si la palatul imparatului Japoniei. Este individul care mereu poarta manusi, in fiecare zi alta pereche, nu pentru ca ar fi frig, nici pentru ca ar avea mainile de o hidosenie respingatoare, ci pentru ca pur si simplu adora sa lucreze cu mainile curate. Fiind de origine nobiliara, manusarul poseda imense colectii de manusi de diferite forme, de diferite vechimi, cu diferite imprimeuri. In secolul 20 cu precadere, manusarii si-au pierdut din statutul de nobil excentric, aceasta manie de colectionar intalnindu-se din ce in ce mai mult la persoane comune, neimportante, gen spargatori de apartamente, spargatori de muzee, masturbei in manusa, pitipoance in club, doctori, artisti, gay, emo, s.a. Din acest motiv, in opinia mea, manusarii sunt impartiti in doua clase, cei care inteleg cu adevarat arta din spatele unei manusi, si clasa a 2-a, muncitoreasca, care foloseste manusa in viata cotidiana pentru activitatile murdare pe care le intreprinde. De aceea, colectionarii de manusi tind sa devina o specie pe cale de disparitie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu