vineri, aprilie 03, 2009

Par in ochi

Se stie ca femeile investesc prea mult timp in lucruri inutile. Parul nu face exceptie si e mare cunsumator de timp. Cat timp o femeie isi aranjaza parul poti sa bei linistit 2-3 beri. Poti sa faci sex de 2 ori. Poti sa tricotezi un ciorap sau sa bagi un 'counter-strike'.

Eu nu inteleg cine a hotarat ca femeile sa aiba parul lung. Adica, na, imi place chestia asta, nu neg, dar cum si cand s-a stabilit ca femeile sa aiba par lung? Normal, nu le ajuta. Iarna nu isi fac parul caciula in jurul urechilor sau fular in jurul gatului.

Lor nu le convine niciodata parul. De parca din cauza parului se intampla toate prostiile din lumea lor, de parca din cauza asta stau singure in fata televizorului plangand si urmarind "inima de tiganca" cand altele sunt in actiune cu vreun cocalar. Fiinca mereu e nemultumita de parul ei, o pitipoanca isi va schimba des lungimea, culoarea sau forma parului. Daca are parul cret, si-l va indrepta cu presa in fiecare dimineata. Daca e drept, si-l va ondula sa para creata. Daca e saten, dar nu chiar negru, se va vopsi ca sa para negru. Ca sa fie mai interesanta si-l poate face blond. Daca nu-i place cum ii cade pe umeri, si-l va prinde in coada, si-l va prinde cu agrafe, cu orice, dar nu se va gandi niciodata sa renunte la el. Poti purta conversatii interminabile despre asprimea, desimea, culoarea, degradarea, cararea, bretonul, lungimea, mirosul, grosimea firului, bla, bla, bla...

Parul la femei e acompaniat de tot felul de gesturi care mai de care mai bizar, menit sa distraga atentia de la o conversatie, la fel ca si decolteul adanc sau muianul tuguiat si mozolit in roz. In numeroasele mele conversatii cu pitipoance(in care mai mult eu vorbeam, normal), din 3 in 3 minute, pitzi trebuia sa isi treaca mana prin par, sa si-l dea dupa urechile de maimutica, sau sa faca gesturi bruste din cap(gen Parkinson sau Spitalul 9) ca sa si-l indeparteze din ochi.

Intr-o bataie de fete, parul e calcaiul lui Ahile, kriptonite-ul lor. Se trag de par ca nebunele, fac spume la gura, tipa dar nu renunta la inclestare. Intr-un final, fia una din ele va ceda, fie nu va mai exista par(in afara de cel de pe maini) de care sa se traga.

Desi nu inteleg ce relevanta are parul la o femeie, recunosc ca parul la un barbat e oribil. Adica frate, cum poti sa ai parul mai lung decat gagica-ta? Esti emo? Gay? Roackar? Oricat de cretin ai fi, si oricat de banderas te-ai crede, esti oribil. Lasa meseria asta pentru pitipoance, nu te degrada intr-atat. Oare ti-l indrepti cu placa si tu? Sau iti tresare inima cand nevasta-ta iti lauda podoaba capilara? Duci discutii interminabile pe tema asta cu ea? Dumnezeule!!! Te-as tunde ca pe oaie, ciudatule.

In final, doresc sa fac o dedicatie pentru o pitzi speciala :
Oh, tu pitzi care-ti dai parul pe spate la fel de des cum iti dai ochii peste cap simuland orgasme, imi doresc in fiecare seara ca dimineata cand te trezesti si cand te uiti in oglinda sa te vezi cheala, dar nu la zero. Sa ai par in smocuri, de lungimi diferite. Sa-ti stea smocurile sculate ca si cand ai fi dormit la trei-optzeci toata noaptea. Sa iti miroasa parul a caine ud, sa isi prinda mustele aripile in ele ca in panza de paianjen. Sa-ti curga clei din urechi pe par toata noaptea si sa nu il mai poti descalci. Sa te uiti la parul din cap asa cum te uiti la un fund paros (de femeie :D)! Asta iti doresc eu tie !!!

2 comentarii:

una spunea...

nu te-ai gandit niciodata sa te faci hair stylist...sa-ti cada o pitzi in mana ..sa o faci franjuri????...sa-i ,,desenezi'' in cap zig-zag-uri:D...Hai sa zicem ca se mai poarta ,,pleata'' dar aia ingrijita si balaie...in schimb, pt aia de oaie, imbacsita de fixativ si fum din disco club iti recomand o Andis RCT, ca piesa de baza,in caz ca te hotarasti sa-ti deschizi salon:D

BGD spunea...

Chiar ma gandeam sa-mi deschid salon, ma pasioneaza parul