luni, octombrie 19, 2009

Piramida nevoilor

Ati auzit de Maslow ? Nu? Nici eu nu auzisem pana anul trecut cand am ajuns la un master de management. In fine, Maslow asta e un gagiu psiholog mustacios american, care a conceput o ierarhie a nevoilor fiintelor umane cica. Uite, asta de mai jos, asa cum am gasit-o pe un site, sa-i zicem wikipedia.

Ei bine, cum stateam eu asa si contemplam minunatia lui Maslow, mi-am dat seama ca exista mai multe neregularitati in teoria lui. In primul rand, nenea Maslow era psiholog si a cam lipsit la orele de geometrie. Dupa toate standardele si culturile lumii, ceea ce Maslow a desenat este un TRIUNGHI. E UN TRIUNGHI IN PULA MEA. ECHILATERAL. Piramide au construit egiptenii, nu Maslow. Buuuun. Deci, am stabilit ca Maslow era un daltonist geometric. Nu-i de mirare ca nici nevoile lui nu sunt nici pe departe cele reale. Nevoile mele sunt aranjate intr-o cu totul si cu totul alta forma. Sunteti curiosi, nu? Sunt convins. Nici n-o sa ghiciti care e nevoia mea fundamentala.

Am pus SISTEMUL PLANETAR AL NEVOILOR
lui BGD in poza de mai jos pe care am facut-o mica intentionat sa nu sariti direct acolo, inainte sa cititi povestea. Click pe poza si o sa vedeti nevoile reale pe care un barbat le are. M-am apucat sa concep si sistemul nevoilor unei femei insa nu cred ca mai e cazul, am discutat despre singura lor nevoie, cea de recunoastere sociala si mijloacele obscene prin care isi folosesc corpul pentru a o atinge in multe alte postari.

Bye bye, natiune invizibila !


11 comentarii:

Anonim spunea...

heiiii!!!
Cum nu ai auzit de Maslow? In cls. a 11-a, la economie se vb chiar mult despre el! Avea un capitol intreg!

BGD spunea...

heiiii!!!

Nu mai tin minte, posibil sa fi avut, au trecut cativa ani de atunci :)

Auzi, tu esti in clasa a 11-a?

Anonim spunea...

Nope! Am fost pe acolo cu vreo doi - trei ani inaintea ta:D!!! De aici si surprinderea mea ca tu nu iti amintesti!Dar na...nu e o crima ca nu-ti amintesti!! Nu trebuie sa heiiii si tu la mine; scz ca eu heiiii la tine:)!

BGD spunea...

2-3 ani inaintea mea? :)) Tu vorbesti serios? De fapt, de unde stii tu cati ani am eu? M-ai facut curios

Anonim spunea...

Da da! 2 - 3 ani! Eee de unde? Ai un post cand spui ca ai implinit un sfert de secol! De acolo:)!

BGD spunea...

Hmm... ma citesti demult. Daca nu ma insel, cred ca ne si cunoastem, asa-i?

alexandra spunea...

mda, te citesc de mult! nu, nu ne cunoastem :)! doar ca ti-am mai lasat un mesaj... o data? mai multe cu rasunsuri cu tot... sub pseudonimul alexandra; anonim e numele meu real=)) glumesc; nu mi-am scris numele ca mi-a fost lene...e prea lung :)si eram si intrigata de Maslow.... iar daca am inceput anonima am zis sa fiu consecventa->pana la un punct.
seara faina sa ai!

BGD spunea...

Maslow nu ar trebui sa te intrige deloc, adevarata ierarhie a nevoilor e aia din imaginea pe care am desenat-o.

Bine ai revenit, Alexandra.

alexandra spunea...

parca sunt mai in acord cu Maslow... dar asta e alt subiect pe care pt a-l dezbate ar insemana sa scriu muuuult prea mult!
bine te-am regasit! desi tot pe aici am fost; citind; numai ca am fost... tacuta;;)!

BGD spunea...

Alex, ceea ce scriu eu o parodie amuzanta a vietii. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa-mi sustin ideile, chiar si proaste :D

Stai pe aproape... O seara faina si spor la serviciu maine ;)

alexandra spunea...

mda....acolo sunt acum; la servici.
spor si tie si o zi frumoasa si usoara, cu soare si cu veselie :)!
bye