marți, octombrie 13, 2009

Ce faci cu barba daca esti marinar

"Take me away.... "



Astazi vom dezbate un subiect care ma bantuie de ceva vreme, mai precis de vreo ora. Cum mergeam eu asa batut de vant si ploaie spre serviciu m-a lovit chestiunea intrebatoare : de ce au marinarii barba?

Pai sunt mai multe explicatii, evident. Cum eu divizache mereu despic firul in patru, am explorat diferite posibilitati si sinergii pana am ajuns la cele patru concluzii logice. Pai de ce un marinar poate sa aiba barba?

In primul rand pentru ca e barbat si poate. N-o sa vezi niciodata o marinaritza cu barba, cel mult cu mustata. E pe mare, deci nu deranjeaza pe nimeni cu aspectul neingrijit. O zic din propria experienta, ma seaca sa ma tot barbieresc dimineata. Mi-e lene. Pierd timp pretios si trebuie sa ma concentrez mai mult de 5 minute la un lucru la care doar un gay sau o femeie s-ar concentra cu pasiune. Pe mare, nu te judeca nimeni daca nu ti-ai schimbat chilotii de o saptamana sau nu te-ai barbierit de 3. Deci poti sa iti lasi barba linisit.

Al doilea motiv tine de utilitatea barbii, lucru care m-a si adus in situatia de-mi pune astfel de probleme. Afara e o vreme in care n-ai scoate nici un caine. Ei bine, eu am venit la lucru prin ploaie, vant si o temperatura de 7 grade. Imi place ploaia rece si vantul patrunzator, dar nu vreau sa-mi taie fatza. Si atunci m-am intrebat de ce m-am barbierit eu in dimineata asta. De ce nu am si eu o barba de marinar care sa ma apere de intemperii? Pe mare, vremea de genul asta e la ordinea zilei, lucru care demonstreaza inca o data utilitatea barbii. Te apara de vant si ploaie. Bine, daca as fi EU capitan pe vas, as pune marinarii sa spele puntea cu barba si i-as posta pe youtube. As face reclama marinei si as scuti cateva mopuri. Dar se pare ca domnilor de acolo nu le plac ideile mele geniale. De asta nu m-au primit in marina.

Al treilea motiv tine de aspectul sexual al barbii. Barba e un lucru masculin neatragator pentru nici un barbat. Pe mare dupa cateva luni fara femei, pot sa apara situatii dubioase. Pentru a fi absolut sigur ca nu va trebui sa-l trimiti pe unul intr-un sac de platic acasa pentru ca te-a ciupit de fund, lasa-ti barba. Gandeste-te logic, cine ar vrea sa futa pe unu cu barba? Daca esti metrosexual si te pensezi la spranceana ar fi bine sa-ti placa si s-o iei la lorgean pentru ca fix asta se va intampla dupa cateva luni pe mare, in care tu esti singurul care arata ca o fetitza. Gangbang scrie pe fruntea ta. Marinarii cu experienta mereu au barba, fix ca sa nu incapa nici un dubiu. Pe fruntea lor scrie: ma atingi, te strang de gat.

Al patrulea motiv e legat de ecologie. Acum cand toata lumea incearca sa fie cat mai putin poluanta, sa protejeze natura, etc, etc, a arunca fire de par in mijlocul oceanului nu e chiar cel mai eco lucru de facut. Parul se ingroapa in pamant, ca sa se descompuna in pace si sa fertilizeze porumbu`. Gandeste-te logic, parul polueaza. Cheama o gagica vreo 2 seri pe la tine si observa felul in care ti-a poluat cu par tot covorul, baia, hainele, asternuturile, etc. Sa fiu sincer eu imi gasesc par de femeie si in chiloti, dar asta e alta discutie. Parul e cel mai poluant lucru pentru ca toata lumea il are. Si atunci de ce sa-l arunci asa la intamplare peste tot, nu? Mai ales in mij-ul oceanului?

Sunt plouat si mi-e somn. Ah, si am vazut un film misto aseara, film al carui scenariu parca l-as fi scris eu inspirandu-ma dintr-o mica parte din viata mea. Daca vrei sa vezi ce fel de viata duc si de ce am ajuns asa cum sunt, uita-te la "The ugly truth". Nu e extraordinar dar e foarte adevarat.

Cius, natiune invizibila !

4 comentarii:

vert spunea...

Salut frate! Sunt unul din natiunea invizibila pe care ai salutat-o la sfarsit de postare :D
'Sa fiu sincer eu imi gasesc par de femeie si in chiloti, dar asta e alta discutie.'
:)) Criminala,asta si alte cateva : 'mij-ul oceanului' paregzamplă

vert spunea...

A,si ma bucur ca in sfarsit cineva a pus maslina pe coliva.De mult ma intrebam,oare chiar nu se mai gandeste nimeni la aceasta situatie ingrata ?!
Chiar asa,suntem animale,ce suntem ? Sa nu devenim noi pertinenti cand e vorba de o asemenea chestiune?! Bravo domnu' Gandurile-rele,bravo domne'!
E grele,nimeni nu se mai intreaba in ziua de azi 'Ce faci cu barba daca esti marinar' :-<

BGD spunea...

vetrice, sper ca nu ești marinar...

vert spunea...

Nu inca ! :)) Daca eram marinar ma reorientam si ajungeam presedinte...Hehe!