sâmbătă, octombrie 24, 2009

Spune-mi ca-ti place

Pe lângă toate lucrurile pe care le urăsc, îmi plac oamenii. Dar nu toți.
Îmi plac oamenii care gândesc, care au personalitate. Îmi plac oamenii pe care te poți baza, oamenii de la care poți sa înveți. Îmi plac oamenii care vad oportunități acolo unde alții vad obstacole, oamenii care merg înainte și nu renunță indiferent de ce le zic ceilalți. Îmi plac oamenii care fac, nu doar spun. Îmi plac oamenii care au păreri, care gândesc pentru ei, care iau decizii logice. Îmi plac cei care vad și pe ceilalți, cei care întind o mana de ajutor, nu doar contemplează.

Îmi plac persoanele inteligente, amuzante, care vad bucuria în lucrurile mărunte ale vieții, oamenii care trăiesc în adevăratul sens al cuvântului, care au văzut și au făcut lucruri la care alții doar visează, nu pentru ca nu pot, ci pentru ca le este prea frica. Sunt norocos sa cunosc persoane de la care am învățat, ale căror sfaturi au fost mereu prețioase. Îmi plac oamenii al căror zâmbet iți pot lumina ziua, oamenii care inspira forță și încredere. Persoanele puternice inspira încredere.. Îmi plac ochii sinceri și luminoși, îmi plac privirile vesele, nu cele triste.

Îmi plac cei care gândesc. Cei cu care poți sa stai ore întregi sa vorbești și sa te trezești la un moment dat sa zici "sa-mi bag pula, asta poate chiar are dreptate". Genul de persoana pe care o dorești în preajma ta, pe care ai vrea sa o ai ca prieten. Mi s-a spus ca sunt încăpățânat, ca nu ascult de ceilalți, ca am impresia ca doar eu am dreptate. Nu e adevărat, nu am dreptate mereu. Eu am dreptate într-o oarecare măsură. Vino și tu cu măsura cealaltă și atunci devii persoana de care am scris mai sus.

Pe ceilalți nu-i urăsc, doar mi-e mila de viata lor.

Asta e un indemn celor care acum se zbat în durere. Viața e în fata voastră, e în rasul prietenilor, e în ochii părinților. Atunci când te doare, și te doare, și vin și alții și lovesc tot în locul ăla în care te doare, poate te gândești la fel cum m-am gândit și eu, ca viata e de căcat, ca nimic nu are sens și ca tot universul conspira împotriva ta. Nu e adevărat. Învață din greșeli, întărește-te din durere, uita ce e rău și amintește-ți doar de lucrurile bune. Totul în viata asta are rostul lui, toate sunt făcute asa cu un motiv.

3 comentarii:

Timi_Pm spunea...

Da asa este...vreau sa spun mai multe dar,mai bine sa isi dea seama fiecare de chestile astea...
Cum spui si tu!Totul in viata asta are rostul lui!Si da,toate sunt facute cu un motiv...

BGD spunea...

@nastee: mda, dar nu multi isi dau seama, asta e problema

Timi_Pm spunea...

foarte trist...