joi, martie 19, 2009

Metaforic, abisul

Pamantul nostru micutz, rotundutz si albastrutz are in mod evident diferite forme de relief....evident. Forme de relief medii, dar si forme de relief extreme, cum ar fi muntii inalti si abisurile oceanice. Tuturor ne place muntele, dar nimanui abisul. Abisul e un loc unde lumina nu patrunde. Abisul e un loc al lucrurilor necunoscute, al fenomenelor extreme, locul in care nu poti sa mergi iar daca mergi, cu siguranta nu poti sa te mai inotorci. Mentalitatea noastra colectiva vede adancimea ca pe un lucru “rau”(ex: mergi in jos, o iei la vale, cobori in iad, etc), iar prin opozitie, culmile inalte ca pe un lucru “bun”, pozitiv. Privim in sus cu speranta si in jos cu tristete.

Revenind la planeta noastra, chestia asta te deprima si mai tare cand realizezi ca, abisurile sunt mai numeroase si mai adanci decat muntii inalti. Prin analogie, poti sa crezi ca oricat ai incerca sa urci, tot timpul un abis mai adanc va fi acolo in spatele tau, asteptandu-te sa faci un pas gresit si sa pici.

Ducand analogia mai departe, privind femeile si barbatii putem sa asociem femeii imaginea de abis, iar barbatului, imaginea de munte(bineinteles cu conotatii sexuale). Si, bineinteles, oricat ai avea muntele de mare, intotdeauna se va gasi un abis mai adanc care sa-l depaseasca. Asa cum am scris si in alte postari(seria Lucruri inutile la femei), se stie ca obiceiurile vestimentare la femei au intotdeauna conotatii sexuale: tocuri, fuste, chestii lucioase, cercei, unghii de pitipoanca, machiaj(tencuiala), decolteu, sutien, si, bineinteles genti. Geanta e extensia abisului dintre picioare. In geanta pot sa-si bage diferite chestii inutile, groase, mari, multe, de toate formele si culorile fara ca sa-i strige cineva: “bai ce curva e aia, uite cate isi baga in geanta”, in opozitie cu abisul real pe care il poarta dupa ea, in care daca si-ar baga atatea chestii ar parea direct curva (exista o diferenta majora intre curva-pitipoanca si tarfa-prostituata, pentru documentare puteti sa-l cititi pe Badea, avand aere de academician, aici). Psihologic, lucrurile pe care o femeie le baga intr-o geanta, simbolizeaza lucrurile pe care le-ar baga in alta parte, daca nu ar exista pericolul sus-amintit. Geanta purtata evolueaza cu varsta si cu apetitul sexual. Din aceasta cauza, pornind de la o geanta micutza la varsta de 14 ani, ajung la o gentoaie imensa pe la 20, o geanta in care ar putea sa-si bage chiar si un sac de cartofi, ca mai apoi, sa revina la genti mai mici si mai practice spre sfarsitul carierei de femeie-fatala care mai poate fi dorita de cineva(undeva spre 30-35 de ani).

Atentie, natiune, aveti grija la abisul care va ateapta sa-i cadeti in plasa, cu siguranta nu o sa reusiti sa il dominati.

Niciun comentariu: