marți, martie 31, 2009

Iubire si dezgust, intermezzo

Din episoadele telenovelistice trecute:
Iubesti (Iubire si dezgust, episodul 1)
Suferi (Iubire si dezgust, episodul 2)
Urasti(Iubire si dezgust, episodul 3)

Inermezzo, discutii cu mine la persoana a II-a

Motto: "Save me from myself..."

Orice om viseaza. Cred ca orice om e visator si isi doreste ceva de la viata, are un obiectiv spre care tinde. Avand vise, odata cu trecerea timpului realizezi ca obiectivele sunt din ce in ce mai putin realizabile si ti le schimbi treptat, renuntand la multe lucruri pe care ti le-ai propus. Brusc nu mai vezi departe, orizonturile ti se ingusteaza, si nu ai un plan bine conturat care sa depaseasca granitele zilei de maine. In calea ta stau mereu obstacole financiare, sentimentale, etc.

Dar hai sa vorbim despre alt gen de vise acum. Visele care te fac sa indepartezi pe toti, visele care te propulseaza dincolo de realitate, visele egoiste si arogante. Visele care pot sa-ti distruga o relatie, de exemplu. Nefiind un mare expert in relatii, fiecare experienta din trecut te-a invatat ceva. Tu esti un egoist si un arogant intr-o relatie. Intr-o relatie dintre doua persoane, trebuie mereu sa existe un sef si un supus. Supusul e asa fie pentru ca asa e firea lui/ei, fie pentru ca realizeaza ca n-ar putea niciodata sa duca relatia intr-o directie mai buna decat o duce celalalt. Tie nu-ti place sa fii supus. Esti egoist si arogant, ai impresia ca ai dreptate mereu si ca celalalt nu gandeste bine doar pentru ca nu gandeste ca tine (sau poate nu gandeste deloc). Fiind o fire energica si dinamica, mereu ti-au placut persoanele la fel ca tine. De asta nu-ti plac nici fetele slabe, care nu se implica, care nu gandesc mai departe de ziua de maine(gen pitzi). Felul tau de a fi, desi avantajos uneori, e devastator de cele mai multe ori. Pentru ca nimanui nu-i pasa sa fie o marioneta si de multe ori, din cauza felului tau de a fi, te-ai trezit cu certuri imense, despartiri, probleme, etc. E cam greu sa te schimbi mai ales acum. Pe de-o parte asta ti-e caracterul, iar pe de alta parte, e prea tarziu pentru schimbari.

Pana acum, n-ai intalnit decat 2 femei care te-ar fi putut domina. Una dintre ele era la granita dintre a te domina si a o domina tu pe ea. Tocmai de aia va si certati asa de des. Cu ea ai stat 5 ani. Cealalta te-a dominat clar, mereu te-a avut cand a vrut. Urai asta si din cauza asta te-ai indepartat. Cu ea ai stat sporadic, o perioada de cateva luni.Cel mai mult iti place de o persoana cand nu-ti da atentie si din cauza asta ajungi sa te agatzi mereu de persoanele nepotrivita. Gen pitipoanca care te suna sa o plimbi cu masina. Gen pitipoanca care nu-ti raspundea la mesaje, la telefon, etc. Gen pitipoanca de companie din micul atlas de mitocanie urbana.

Felul tau de a fi desi pare puternic cateodata e vulnerabil. Te simti ciudat cand nu esti in atentie, cand altcineva iese in evidenta inaintea ta. Ai o parere buna, poate prea buna despre tine si potentialul tau. Fiind om, esti vulnerabil cand cauti afectiune acolo unde nu o vei putea avea niciodata. Fiind om, esti un fraier atunci cand indepartezi lumea pentru ca ai impresia mereu ca tu esti seful...

Nu am un epilog potrivit al postarii, ramane in aer pentru episoadele urmatoare...

2 comentarii:

una spunea...

cand nu ti se da prea multa atentie, esti tentat sa crezi ca iubita nu te mai vrea, ca poate nu te mai vede atragator, sau poate, ca acolo undeva, departe de tine, si-a facut pe altcineva....cand ti se ofera atentie, iubire, rasfatz...nici asa nu e bine pt ca te simti sufocat...Poate exista si femeia aceea cumpanita care sa fie pe placul tau, keep on searching!!!

BGD spunea...

Johnnie Walker, keep on walking... keep on searching